Gevulde paprika met champignons

2014-05-28
TBB appeltje verdienen voor een foto
  • Porties: 1
  • Voorbereidingstijd: 0m
  • Kooktijd: 0m
  • Gereed: 1:20 h

Gevulde paprika uit de oven, gevuld met tartaar, champignons, ui en knoflook. Heerlijk bij een volkoren pasta en een frisse salade.

Ingredienten


• 100 gram tartaar
• 1 paprika
• 65 gram champignons
• 1 kleine ui
• 125 gram gepelde tomatenblokjes
Pancoating (webshop)
Stevia zoetstof (webshop)
• 1 theelepel Provençaalse kruiden
• ½ teentje knoflook
• 1 eetlepel tomatenpuree
• 1 theelepel(s) oregano
• Parmezaanse kaas
• Peper
• Zout

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 170 graden. Snijdt de paprika in de lengte doormidden. Zaadlijsten verwijderen en wassen. Doe de tartaar in een kom. Snipper de ui en knoflook. Maak de champignons schoon en snijdt deze in stukjes. Voeg de ui, knoflook en champignons aan de tartaar toe en kneed het mengsel. Voeg vervolgens zout, vers gemalen peper, de Provençaalse kruiden, oregano en de tomatenpuree toe en kneed het mengsel nogmaals. Vul de paprikahelften met het (rauwe)tartaarmengsel en bestrooi ze met Parmezaanse kaas. Leg de paprika in een ,met pancoating ingespoten, ovenvaste schaal. Zodra de oven voorverwarmd is, bakt u de paprika (een half uur voor beetgare paprika’s en 3 kwartier voor zachtere paprika’s) af. Doe de gepelde tomatenblokjes in een steelpannetje en breng dit tijdens het verwarmen op smaak met peper, zout, knoflook(poeder), en eventueel wat verse of Provençaalse kruiden en zoetstof. Paprika’s serveren met volkoren pasta en de tomatensaus. Heerlijk met een frisse salade met balsamico azijn.

Deel of print dit recept

  • U kunt dit recept beoordelen door het tussen 1 en 5 vorkjes toe te kennen.
  • Tevens is het mogelijk om hieronder commentaar te geven over het recept of wellicht heeft u een leuke aanvulling.
  • Wilt u dit recept printen doe dit dan met het kleine printsymbool hieronder naast de Social Media iconen.
  • En voel u vrij om het te delen met uw vrienden of kennissen via de Social media iconen.
Inschrijven gratis nieuwsbrief

Soort recept: , Ingrediënten: ,
Gemiddelde beoordeling

(0 / 5)

0 5 0
Beoordeel dit recept

0 mensen hebben gestemd

Gerelateerde recepten:
  • Heks'nKaas

    Heks’nKaas

  • TBB appeltje verdienen voor een foto

    Mosterd kwark dressing

  • TBB appeltje verdienen voor een foto

    Heldere aspergesoep

  • slanke moussaka

    Slanke Moussaka

  • TBB appeltje verdienen voor een foto

    Rijstschotel met garnalen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *