Gebakken wilde rijst met champignons en garnalen

2014-06-09
TBB appeltje verdienen voor een foto
  • Porties: 1
  • Voorbereidingstijd: 0m
  • Kooktijd: 0m
  • Gereed: 25m

Heerlijke wilde rijst met champignons en garnalen, weer eens wat anders bij het diner.

Ingredienten


• 100 gram gepelde garnalen
• 100 gram wilde rijst
• 1 ei (losgeklopt)
• 50 gram champignons
• 1 ui
Pancoating (webshop)
• ½ eetlepel fijngehakte dille
• ½ eetlepel fijngehakte peterselie
• ½ eetlepel droge sherry
• ½ eetlepel sojasaus

Bereidingswijze

De ui pellen en fijnhakken. De champignons schoonmaken en in plakjes snijden. In een pan pancoating verwarmen en de uien glazig bakken, daarna de champignons toevoegen. Deze bakken tot het meeste vocht verdampt is vervolgens de rijst, sherry en sojasaus erdoor scheppen. Als alles goed heet is dan in het midden van de rijst een kuil maken en hierin het losgeklopte ei schenken. Van binnen naar buiten in de rijst roeren tot het ei volledig is gestold en opgenomen. Garnalen, dille en peterselie door de rijst spatelen en direct serveren.

Deel of print dit recept

  • U kunt dit recept beoordelen door het tussen 1 en 5 vorkjes toe te kennen.
  • Tevens is het mogelijk om hieronder commentaar te geven over het recept of wellicht heeft u een leuke aanvulling.
  • Wilt u dit recept printen doe dit dan met het kleine printsymbool hieronder naast de Social Media iconen.
  • En voel u vrij om het te delen met uw vrienden of kennissen via de Social media iconen.
Inschrijven gratis nieuwsbrief

Soort recept: Ingrediënten: ,
Gemiddelde beoordeling

(0 / 5)

0 5 0
Beoordeel dit recept

0 mensen hebben gestemd

Gerelateerde recepten:
  • Heks'nKaas

    Heks’nKaas

  • Grieks stoofvlees (stifado)

    Grieks stoofvlees (stifado)

  • Geroerbakte-garnalen

    Geroerbakte garnalen

  • TBB appeltje verdienen voor een foto

    Mosterd kwark dressing

  • TBB appeltje verdienen voor een foto

    Heldere aspergesoep

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *