Chilisaus

2014-06-21
TBB appeltje verdienen voor een foto
  • Porties: 1
  • Voorbereidingstijd: 0m
  • Kooktijd: 0m
  • Gereed: 10m

Altijd geslaagd en net weer even anders bij een stukje vlees: chilisaus. Voorzichtig met de pepers.

Ingredienten


• 4 stuks rode chilipepers, fijngehakt
• 1 eetlepel Japanse sojasaus
• 2 eetlepels limoen- of citroensap
• 2 eetlepels tomatenketchup (webshop)
• 1 scheutje Stevia zoetstof (webshop)
• 4 teentjes teentjes knoflook, geperst
• 1 dlwater
• 1 snufje zout

Bereidingswijze

Bereiding: doe de pepers (zonder de zaadjes), knoflook, Stevia, limoen- of citroensap en het zout in een pannetje. Roer het water en de ketchup, sojasaus erdoor, breng het geheel aan de kook en laat het 10-15 minuten zachtjes koken. Mix het geheel in een keukenmachine tot een gladde saus.

Deel of print dit recept

  • U kunt dit recept beoordelen door het tussen 1 en 5 vorkjes toe te kennen.
  • Tevens is het mogelijk om hieronder commentaar te geven over het recept of wellicht heeft u een leuke aanvulling.
  • Wilt u dit recept printen doe dit dan met het kleine printsymbool hieronder naast de Social Media iconen.
  • En voel u vrij om het te delen met uw vrienden of kennissen via de Social media iconen.
Inschrijven gratis nieuwsbrief

Soort recept: Ingrediënten: ,
Gemiddelde beoordeling

(3 / 5)

3 5 1
Beoordeel dit recept

1 mensen hebben gestemd

Gerelateerde recepten:
  • Heks'nKaas

    Heks’nKaas

  • Indonesische-eieren

    Indonesische eieren

  • TBB appeltje verdienen voor een foto

    Zoet pikante tofu met gebakken noodles

  • TBB appeltje verdienen voor een foto

    Mosterd kwark dressing

  • vegetarische lasagne

    Vegetarische lasagne

Recipe Opmerkingen

Opmerkingen (2)

  1. gepost door Jenny Op 10 februari 2015

    Ik heb gisteren de chilisaus gemaakt maar 8 pepers is echt veel te veel. Had nog wel alle zaadjes en lijsten verwijderd maar dan nog…. Ik denk dat 4 pepers genoeg is. Ga deze maar als sambal gebruiken: met mate dus. Voor de rest een gemakkelijk recept.

    • gepost door Dick Sandbergen Op 11 februari 2015

      Jenny,
      Ik heb het recept meteen aangepast.
      Bedankt voor de feedback.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *