Te dik? Bel Dick!       088 500 9000

Te dik? Bel Dick!       088 500 9000

Goedkoop afvallen?

Goedkoop afvallen? Dan denk je misschien gelijk aan shakes of maaltijdvervangers uit de supermarkt. Toch is dat geen structurele oplossing om overgewicht kwijt te raken. Je kunt niet eeuwig leven op shakes en poeders. Hoe kun je dan goedkoop afvallen als je boodschappen moet doen?

Goedkoop afvallen is schrappen

Afvallen betekent vooral kijken naar welke producten je wel mag en de ongezonde keuzes schrappen. En dat bespaart, gek genoeg, geld. Zo had ik een klant die iedere week die iedere week vijftig tot zeventig euro uitgaf bij het benzinestation om daar te snacken. Toen hij bij mij startte, zei hij: ik spaar zoveel geld uit dat mijn traject eigenlijk gratis is en dan nog hou ik geld over!

Ook als je altijd je lunch in de bedrijfskantine koopt, ben je duurder uit dan dat je zelf je lunch meeneemt. En je eet stukken gezonder, omdat je zelf kunt kiezen wat je eet. In veel kantines en restaurants wordt nog steeds eten aangeboden dat te vet is en veel suiker bevat.

Gezonde boodschappen doen

Als je het leuk vindt en je hebt er tijd voor: kijk wat de vers aanbiedingen voor deze week zijn. Zoek dan je gezonde recepten erbij en maak je keuze. Alles wat je nodig hebt, noteer je op een boodschappenlijstje of in je telefoon. Neem het lijstje mee als je de winkel ingaat en hou je eraan. Op die manier kom je niet in de verleiding om ongezonde producten te kopen. Negeer in de winkel de schappen  waar de andere ‘reclames’ staan, dit zijn vaak dingen die je niet nodig hebt. Deze staan meestal aan het begin van de gang en aan de kopse kant, zodat je gemakkelijk in de verleiding komt iets te kopen.

Goedkoop afvallen is minder kopen

Goed eten staat bij veel mensen gelijk aan veel eten. Ga liever voor kwalitatief beter eten. Zo smaakt een klein stukje biologisch vlees veel beter dan een kiloknaller. Pas de portiegrootte aan en koop alleen wat je nodig hebt, dat bespaart echt geld! Groenten en fruit kun je in de aanbieding kopen en van het seizoen. Dit is ook logisch, want als er veel aanbod is, is de prijs meestal iets lager. Aardbeien zijn in de winter heel duur, maar in de zomer een stuk goedkoper en gezonder.

De bijvangst is dat je meteen ook gevarieerder eet. Iedere week zijn er weer andere aanbiedingen op de versafdeling, dus dat betekent automatisch dat je niet iedere week hetzelfde eet.

Afvallen hoeft je niets te kosten

Total Body Balance heeft drie afslankprogramma’s: voor ieder wat wils dus. Al voor een paar euro per dag. Maar…dan is niet meegerekend wat je uitspaart tijdens en na je afvaltraject. Met de programma’s van Total Body Balance ga je niet alleen anders eten, maar ook minder. Immers, ieder pondje gaat door het mondje. Als je nu een gemiddelde alcoholdrinker bent, is het effect extra sterk. Tel het maar eens op: twee glazen wijn of twee biertjes per dag tikt aardig aan. Als je dat per maand overhoudt, ben je al een eind op weg naar een kosteloos afslanktraject.

Te dik? Bel Dick!

088 500 9000

Meer verhalen