Corona kilo's

7Er blijkt een verband te zijn tussen overgewicht en ernstig ziek kunnen worden als je Corona hebt. IC-specialist Diederik Gommers meldde al dat 80% van de IC-patienten die beademd wordt, overgewicht heeft.

Het wordt dus hoog tijd dat we met z’n allen gezonder worden. Dat vindt ook de WHO, de Wereldgezondheidsorganisatie. Volgens hen is suiker de boosdoener bij de wereldwijdde toename van obesitas en diabetes. Wij Nederlanders staan in de top drie van landen in de wereld waar de meeste suiker gegeten wordt. Gemiddeld is dat maar liefst 40 kilo per jaar! En iedereen weet: van suiker word je dik!

Suiker is ongezond

Suiker is bijzonder slecht voor je lichaam. Maar daar hoor je tijdens deze Corona crisis niemand over. Het past ook niet bij ons: dat de overheid ons vertelt dat we gezonder zouden moeten gaan leven. Dat is ieders eigen verantwoordelijkheid.
(bron: Trouw, 5 april 2020: Valerie Granberg Met investeren in de preventie zijn ook veel mensenlevens te redden)
Je herkent vast wel dat je, als je in gezelschap zegt dat je aan het lijnen bent of een dieet volgt, mensen meestal verontwaardigt reageren. Zo van: ‘Dat heb jij toch niet nodig’ of ‘Wat eraan zit gaat er toch niet meer af!’. Er wordt lacherig gedaan over mensen die hun gezondheid serieus nemen. Een mentaliteit waar we, wat mij betreft, vanaf moeten.

Overgewicht kan er namelijk voor zorgen dat je een grotere kans hebt op allerlei nare ziekten en kan er zelfs voor zorgen dat je korter leeft. bron: KNMG.nl). Het wordt dus de hoogste tijd dat we ons bewust worden van het feit dat we hier zelf grote invloed op hebben.

En ook al heb je geen overgewicht: zorg je goed voor jezelf? Als je eet, krijgt je lichaam dan ook echt voeding? Voldoende groente (250 gr per dag), fruit (2 stuks per dag), vezels, eiwitten en koolhydraten, genoeg water? Als je overgewicht hebt, is het eigenlijk al te laat. Zie het er maar weer eens blijvend af te krijgen die kilo’s.

Corona maakt ons dik

Nu de sportscholen nog dicht zijn en we ook niet in groepsverband mogen sporten, komen die kilootjes er gemakkelijker aan. (bron:nos.nl) . Ook ‘troost eten’ is een belangrijke oorzaak van die extra kilo’s. Het is een moeilijke tijd, waardoor je makkelijker even iets lekkers pakt zoals chips, koekjes of snoep. In combinatie met minder bewegen betekent dat extra kilo’s op de weegschaal.

Kom dus in beweging en wandel iedere dag een uurtje in de buurt. Hou je wel aan de richtlijnen van de overheid als je naar buiten gaat. Probeer zoveel mogelijk gezond te eten. Dat hoeft geen extra tijd te kosten en je hoeft er ook geen ingewikkelde boodschappen voor te halen. Kijk eens op mijn kookboek en je hebt in een handomdraai zo een gezonde maaltijd op tafel.

Afslanken met een persoonlijke coach?

Wil je graag iets aan die Corona kilo’s doen? Wacht dan niet langer en meld je aan. Ik begeleid je persoonlijk, zodat je gegarandeerd ook die stok achter de deur hebt. Dat blijkt namelijk voor veel mensen DE succesfactor te zijn om af te slanken. In de afgelopen 17 jaar dat ik dit werk doe, blijkt dit keer op keer dat die stok achter de deur de doorslag geeft, naast het aanleren van een nieuwe manier van eten. Het verandert letterlijk je leven!

Meld je aan

Blijf gezond en zorg goed voor jezelf en anderen.

 

Call Now Button

Abonneer je gratis op maandelijks gezonde tips, kookinspiratie en motivatie! 

Gelukt! Dank je wel en fijne dag!