Te dik? Bel Dick!       088 500 9000

Te dik? Bel Dick!       088 500 9000

Gezond afvallen: zo weet je of het verantwoord is!

Gezond afvallen is belangrijk. Iedereen weet dat de zogenaamde crash-diëten niet werken. Het is niet gezond helemaal niet te eten. Maar hoe weet je of je gezond afvalt?
Als het geleidelijk gaat, je geen honger hebt en je jouw lichaam echt voedt!

Gezond afvallen

Gezond afvallen betekent dat je iedere week een beetje afvalt. Vaak zie je dat niet direct. Mensen zijn dan teleurgesteld dat je het niet direct ziet dat je bezig bent met afvallen. Eigenlijk is dat juist een heel goed teken! Als het geleidelijk gaat, is het over het algemeen ook verantwoord. En dus gezond voor je lichaam.

We weten allemaal dat ons lichaam voeding nodig heeft. Als je niet eet en maaltijden overslaat, heeft je lichaam niet voldoende energie en zal het juist vet gaan opslaan! Blijf vooral eten en eet de juiste dingen! Eten wat je lichaam voedt en wat je ondersteunt bij het afvallen. Suiker is sowieso uit den boze. Het is niet gezond voor je en dus kan je dat maar beter gewoon helemaal schrappen. Je zult zien dat dit alleen al een heel groot verschil maakt!

Gezond afvallen: tips

Zoals ik je al vertelde is het overslaan van maaltijden niet verstandig als je af wilt vallen. Begin de dag goed met een lekker en eitwitrijk ontbijt. Havermout is geschikt en voor wie van brood/crackers houdt: eet 100% volkoren! Af en toe een eitje in de ochtend is ook gezond. Maar sla vooral het ontbijt niet over. Het zorgt ervoor dat je stofwisseling op gang komt en zet meteen de toon voor de rest van de dag. Als je direct een slechte start maakt, maak je vaak door de dag heen meer ongezonde keuzes.

Tussendoortjes zijn ook beruchte dikmakers. Bereid jezelf voor en maak kleine zakjes met tussendoortjes. Die kun meenemen naar je werk of eten als onderweg bent. Of gewoon thuis, als je zin hebt om iets te snacken! Kies voor een stuk fruit, extra groenten of een handje ongezouten noten. Je kunt meerdere kleine maaltijden door de dag heen eten. Zo eet je minder en heb je geen honger.

Voordat je begint met het veranderen van je eetpatroon: hou eerst een aantal dagen bij wat je zoal eet. Ik durf met zekerheid te zeggen dat je inzicht krijgt in de slechte keuzes die je maakt. Begin klein en vervang die slechte eetmomenten door gezonde eetmomenten. Kijk ook hoe vaak je wat eet en waardoor dat komt. Is het omdat je echt honger hebt, het tijd is om te eten of gewoon omdat eten je helpt je fijner te voelen? zo’n dagboekje geeft echt inzicht.

Gezond afvallen is geen ingevallen gezicht

Gezond afvallen gaat stapsgewijs en heel geleidelijk. Vooral als je wat ouder bent en je valt ongezond af, dan zie je dat terug in je gezicht. Als je verantwoord en gezond afvalt, krijg je geen ingevallen gezicht. Je zult eerder merken dat je huid veel meer gaat stralen van al dat gezonde eten dat je eet. Je lichaam wordt echt gevoed en dat zul je merken. Ook in je energieniveau en humeur!

Te dik? Bel Dick!

088 500 9000

Meer verhalen