
Appelmoes
Bereidingstijd 25 minuten min
Gang Bijgerecht, Tussendoortje
Keuken Nederlands
Porties 1
Ingrediënten
- 0.5 kilo appels Goudreinet of Elstar
- 0.5 theelepel(s) kaneel
- 75 ml water
Instructies
- Snijd de appels in vieren, klokhuis eruit halen en schillen. Halveer vervolgens de 4 kwarten.
- Zet een pan op het vuur en doe meteen de appels erin. Schenk wat water erbij en laat aan de kook komen.
- Kook de appels 10 minuutjes gaar en iets langer als je echt fijne appelmoes wil hebben.
- Zet het vuur uit en voeg de kaneel toe en roer even door.
- Laat de appelmoes met de deksel op de pan langzaam afkoelen zodat de kaneel ook lekker kan intrekken.
Notities
Heerlijk voor bij een hoofdgerecht, als toetje of tussendoortje.
Trefwoord aardappel
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Overweeg om je mening te delen!