Afslanken met diabetes

Afslanken met diabetes is lastiger dan wanneer je geen diabetes hebt. Als je af wilt slanken met diabetes is het belangrijk dat je minder energie binnenkrijgt dan dat je lichaam verbruikt. Dit zal invloed hebben op je insuline niveau, de bloedsuikerspiegel. Met name koolhydraten, wat eigenlijk suikers zijn, spelen daarbij een grote rol. Doordat je minder energie binnen krijgt, zal ook de hoeveelheid koolhydraten verminderen. Dit kan tot gevolg hebben dat je bloedsuikerspiegel minder schommelt, waardoor het kan zijn dat je minder medicatie nodig hebt om je bloed glucose te reguleren.

Diabetes en voeding

Het is aan te raden je voedingspatroon niet op eigen houtje aan te passen als je diabetes hebt. Overleg eerst met je arts dat je van plan bent om gewicht te verliezen. Als die aangeeft dat het verstandig is, dan kun je starten. Het zal in deze periode noodzakelijk zijn dat je vaker controles uitvoert. Bespreek dit vooraf met je arts hoe vaak dat nodig is. Hou hem/haar ook op de hoogte hoe het afslanken gaat.

Afslanken heeft voor 80% te maken met de voeding die je eet. Door je eetpatroon aan te passen, zul je merken dat dit ook van invloed gaat zijn op je diabetes. Al val je maar 5 of 10% af, dit heeft grote gevolgen voor de ernst van je diabetes. Kleine stappen hebben veel impact op je ziektebeeld en je gezondheid. Je verlaagt direct het risico op hart- en vaatziekten, de bloeddruk en je vetstofwisseling.

Diabetes wat eten?

We gaan voor jou een voedingspatroon op maat maken. Samen brengen we eetgewoontes in kaart tijdens het intakegesprek. Ook voer ik een gezondheidsmeting bij je uit, waarbij ook je BMI gemeten wordt. Maar ook andere zaken zoals vochtpercentage, spiermassa en botdichtheid. Op die manier krijgen we een goed beeld hoe je ervoor staat en wat jouw streefgewicht is.

Diabetes gemakkelijk afvallen

Afvallen gebeurt bij Total Body Balance altijd op een verantwoorde en gezonde manier. Ik gebruik geen pakjes of zakjes. Het is de bedoeling dat je weer leert ‘echt’ te eten. Er worden ook geen maaltijden overgeslagen. En bovenal: mijn recepten zijn lekker. Je hebt helemaal niet in de gaten dat je bezig bent met afvallen. De recepten zijn gemakkelijk te maken en bevatten allemaal ingrediënten die je gewoon in de supermarkt kunt kopen. Geen hippe superfoods of eiwitshakes, alleen normaal eten. Je partner en gezin kan zo ook mee eten, je hoeft dus niet apart voor jezelf te koken. Aangevuld met de juiste voedingssupplementen zul je zien dat je makkelijk af kunt slanken.

Realiseer je wel dat het hier over je gezondheid gaat. Diabetes is een ernstige ziekte. Als diabeet heeft je ziekte veel impact op je leven, je bent er dagelijks meerdere momenten mee bezig. Hoe fijn zou het zijn als je minder last zou hebben van de schommelingen in je bloedsuiker?

Als jij gezonder wilt worden, dan nodig ik je van harte uit voor een gratis intakegesprek bij mij. Dit is vrijblijvend en verplicht je tot niets. Ik hoop je snel te zien!

Gratis intakegesprek voor mensen met diabetes die af willen slanken

Call Now Button

Wil jij ook gezond afvallen?

Abonneer je gratis op maandelijks gezonde tips, kookinspiratie en motivatie! 

Gelukt! Dank je wel en fijne dag!